Hästförmedling

FÖRMEDLING AV HÄSTAR OCH PONNYER


Det finns många anledningar för att lämna bort sin häst till försäljning, det kan vara känslosamt att visa hästen, sjukdom, familjeangelägenheter eller helt enkelt så att man finner det besvärligt eller att man ej har kunskapen eller tiden att möta  kunderna och därmed presentera hästen till sin fulla rätt.Du kan då lämna din häst till oss, vi sköter alla kontakter med  presumtiva köpare och tar hand om hela försäljningen professionellt.


Kostnaden för denna tjänst tas ut både som ett fastpris och ett rörligt belopp beroende på  försäljningspriset. Detta för att Du som kund skall lita till att vi arbetar för en så snabb och säker affär som möjligt där din häst inte blir stående hos oss för lång tid och ändå att vi jobbar för att få ut ett marknadsmässigt pris för din häst.Det är provisionen vi tjänar pengar på.Alla priser är  inklusive moms.


För köparen finns det andra anledningar att vända sig till yrkesfolk vi är mycket öppna med vad vi säljer och måna om varje matchning som görs, prissättningen på hästarna är marknadsanpassade i realtid och inte satta efter förväntningar eller känslor.


Vill ni ha vår hjälp att sälja er häst eller ponny så erbjuder vi er följande alternativ:


Alternativ 1: 


Förmedling av häst eller ponny


Du lämnar din häst eller ponny hos oss för försäljning, där vi tar hand om allt med er häst/ponny såsom marknadsföring, uppstallning, foder, träning, hovslagare (normalskoning), samt visning för kunder med professionella beridare.


Allt förutom veterinärkostnader samt transportkostnader.


Hästen/ponnyn skall vara fullförsäkrad.
Pris alternativ 1:


Häst    3500 kr/per påbörjad månad samt 15% utav försäljningspriset


Ponny 2000 kr/per påbörjad månad samt 15% utav försäljningspriset


(är din häst/ponny i fullvärdig försäljningskondition samt priset marknadsanpassat, säljer vi den normalt sett inom en månad)


                                                                                                       

Alternativ 2:


 

Förmedling av häst eller ponny


Du behåller hästen/ponnyn hemma hos dig i sin hemmiljö.


Vi marknadsför din häst via våra kontakter som söker efter hästar eller ponnyer.


Blir det inget avslut här inom skälig tid publicerar vi en annons under Hästar till salu


Sänd oss foto samt all information om hästen eller ponnyn i ett mail.


 

Pris alternativ 2:


Häst      2000 kr i fast avgift  för tre månader samt 10% av försäljningspriset


Ponny   2000 kr i fast avgift  för tre månader samt 10% av försäljningspriset


Insättes på Bankgiro 5889-6820 (skriv hästens namn). 


Annonsera på hästar till salu


Annonsera din häst eller ponny på vår sida och nå ut till köpstarka kunder.

Lägg ut din hästannons hos oss genom att sända all information samt bilder till oss i ett mail.Information:

Din annons ligger ute i tre månader med dina egna  kontaktuppgifter. Vänligen meddela oss omgående när din häst är såld, så vi kan ta bort annonsen, så endast hästar som inte är sålda marknadsförs.

Din häst eller ponny marknadsförs under hästar till salu >Pris för hästannons:

1000 kronor för tre månaderBetalning:

Insättes på Bankgiro 5889-6820 (skriv hästens namn).

Att sälja häst


Att sälja sin Häst är aldrig lätt, vare sig kunskapsmässigt, känslomässigt, juridiskt eller för framtiden ett lätt beslut att genomföra!

Att sälja häst är ofta en lika genomgripande förändring av sitt liv som att köpa häst. Och lika viktigt att göra rätt så att det inte blir tråkiga efterspel! Vem skall du sälja till? Det är viktigt att du som säljare kritiskt och ärligt granskar den person som vill köpa din Häst. Både för din egen och för din Hästs skull.

Hamnar Hästen hos rätt personer, duktiga, kunniga, intresserade, så blir det mycket sällan några problem, varken för Hästen eller för dig som säljare. Hamnar Hästen fel kan det bli alla möjliga komplikationer som följer med på försäljningen. Till slut kanske det visar sig att du måste ta tillbaka hästen samt betala den nya Hästägaren en massa pengar förutom köpeskillingen och då kanske du redan har flyttat eller köpt en ny Häst som fyller upp boxplatsen samt förbrukat pengarna. Så sälj inte till första bästa även om det kan vara frestande om du är i tidsknipa. Du som säljare har ett ansvar för att hästen är användbar till det köparen avser att använda hästen till.

Säljaren har upplysningsplikt gentemot köparen. Det betyder att du är skyldig att delge köparen alla eventuella uppgifter om sjukdomar, egenskaper eller skador som kan begränsa hästens användbarhet inom det område den är tänkt att användas till. Som säljare är det också ditt ansvar att hästen inte belastas av avtal med tredje person, är pantsatt, att det förekommer ytterligare delägarskap, alltså inte begränsar köparens disposition av hästen.

Allt som gör det bör du som säljare informera om och helst skriva in i kontraktet. Du som säljare ansvarar för fel som finns hos hästen vid försäljningen när hästen hämtas av köparen, alternativt lämnas till köparen efter fullgjort köp. I allmänhet är du skyldig att betala kostnader vid avhjälpandet av eventuella fel som kan bevisas ha funnits hos individen vid "faraövergången". Upp till två år från säljdatum!

När du bestämt dig för att sälja din Häst välkommen att vända dig med förtroende till Euro Horse med din Häst!


Välkommen!